Kronisk nyresvikt i kjæledyr

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore27

En av de mer typiske kroniske sykdommene som er sett i veterinærmedisin er kronisk nyresvikt. Det er mange mulige triggere av kronisk nyresvikt inkludert bakterie/virusinfeksjoner, toksineksponering (dvs. frostvæske, ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner, spesifikke antibiotika), samt autoimmun sykdom, der kjæledyrets immunsystem reagerer mot sine egne nyrer.

Symptomer på kronisk nyresvikt inkluderer slapphet, appetitt samt vekttap, økt tørst så vel som vannlating, dehydrering, oppkast, i tillegg til økt stygg lukt av pusten. Det er viktig å ha en full medisinsk trening inkludert CBC/kjemi -blodarbeid, urinanalyse samt urinkultur for å skille kronisk nyresvikt fra andre triggere av disse typiske symptomene. Oppdagelsen av forhøyninger i blodbolle så vel som kreatinin, i tillegg til fortynnet urin med urinavtaler sett på urinanalyse stemmer overens med en diagnose av kronisk nyresvikt. Andre typiske lab -abnormiteter inkluderer høyde i blodfosfor, reduksjon i blodkalium, samt anemi ved kronisk sykdom.

Behandling av kronisk nyresvikt vil kreve å adressere mange av disse metabolske avvikene for at pasienten skal føle seg bedre. Hvis en pasient er akutt syk med tap av matlyst og/eller oppkast, kan IV væsketerapi først være krav på veterinærsykehuset, sammen med systemiske antibiotika, samt medisiner for å redusere kvalme samt oppkast. Når pasienter er stabilisert, er det ofte finest å fortsette væsketerapi hjemme i den typen subkutan behandling levert av Animal Guardian flere ganger i uken. Dette vil hjelpe til med å redusere dehydrering, i tillegg til å spyle nyretoksiner ut av blodstrømmen.

En annen viktig del av langvarig behandling hjemme er fôring av et lite proteindiett, helst et hjemmelaget kosthold, men industrielle dietter er også akseptable alternativer. Andre tilleggsmedisiner inkluderer orale medisiner for å redusere kvalme så vel som oppkast, i tillegg til å stimulere appetitt om nødvendig. Medisiner for å binde fosfor er også viktige for å bremse progresjonen av kronisk nyresvikt. Med aggressiv kosthold så vel som medisinsk behandling, kan de fleste kjæledyr på nettet mange år med kronisk nyresvikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *