Uncategorized

Gå til kjæledyrhunden min 101 miles (dag 5)

Når jeg blir for varm, vil mutten min bære vottene mine for meg. Jeg har ikke noe imot siklingen; De er et gammelt par fra mål som bare brukes til løping.

Ess har også vært kjent for å bære hatten og nøklene mine (når den er festet til en stor snor eller avgjørende kjede). Det er gunstig å eie en retriever om våren og høsten når du aldri kan være sikker på om det er for varmt for hansker eller for kaldt å gå uten.

Vi kjørte en tidsbestemt 6-mil løp i 57:53, og gikk deretter i totalt 6,03 mil. Målet var å holde det under en time. Vi klemte et flott 9:35 tempo for mye av løpet – ikke for fort.

Mine dvelende ankelsmerter fra en gammel skade krøp opp rundt 4 mil. Jeg vil ikke oppsøke lege fordi jeg vet hva noen lege vil fortelle meg – slutte å løpe.

I dag lurte jeg på om Ace noen gang har noen smerter mens han løper. Som meg ville han sannsynligvis fortsette å si noe. Jeg liker ham alltid nøye for å sørge for at han ikke bremser eller halter. Ofte vil han favorisere ett ben etter smidighet eller spille for mye henting.

Jeg spøker med at kjæledyrhunden min ikke setter noen grenser, at han vil jage en tennisball til han kollapser fra nesten utmattelse. Hans henting av drivkraften er sterkere enn hans sunn fornuft.

Realiteten er at jeg er akkurat som hunden min. Vi vil begge hardnakket fortsette til vi har skadet oss selv.

Jeg må kose meg, eller jeg blir besatt av å følge en treningsplan til tross for hvordan jeg har det. Og det er det verste enhver idrettsutøver kan gjøre. Å løpe for mange miles er en vanlig feil gjort av begynnende løpere – og erfarne løpere – og fører lett til skade eller mental stress.

Å lytte til kroppen min er den beste måten å løpe på.

Og hva en forskjell bare en dag kan gjøre. I går kunne kjæledyrhunden min og jeg knapt fullføre 3 mil. I dag var vi tilbake på banen.

Ess er en god gutt.

April miles: 18.16

Uncategorized

When Your Parents’ canine has cancer – celebrating Elsie

[frame src=”http://www.thatmutt.com/web/wp-content/uploads/2015/07/Elsie-the-golden-retriever.jpg” target=”_self” width=”615″ height=”367″ alt=”Elsie the golden retriever” align=”center” prettyphoto=”false”]My parents’ 12-year-old golden retriever Elsie was diagnosed with cancer last month. They are taking things day by day.

We got Elsie together as a family when she was 2 or 3 months old.

I had just completed my sophomore year at Concordia; my brothers were still in high school and middle school.

We thought the plan was “just to look” at puppies. Of course, we drove home with one the same day and became a two-dog family. We still had our other golden, Brittni.

Elsie was a chubby little thing. The backs of her legs were dark brown, and we joked that she looked “sunburned.”

Elsie – 2003

Elsie and I – 2003

A lot happens in 12 years, in the lifetime of a canine – if the canine is lucky enough to live that long. I’m thankful we’ve had 12 years with Elsie.

I’m happy I got to see her in June, before we knew she was sick. She slept next to me the two nights I visited and followed me all over as she always does. want a restroom escort? You have one with Elsie.

Elsie and I – June 2015

I’m thankful my parents have had a few good weeks with Elsie because her diagnosis. hopefully they will have a couple much more weeks.

Of course, we’ll always know Elsie was loved every single day of her life.

Elsie, my brothers and I & my cat Scout – Thanksgiving 2005

And what do I write about such a special dog?

Here are two links to celebrate the life of Elsie.

The first is written by my mother after hearing Elsie’s diagnosis. The second was written by me a couple years ago:

When a dear old canine has cancer

For Elsie, a terrific dog

Some of my favorite memories with Elsie:

Taking her for walks near Lutsen, along Lake Superior. This was before I went out and adopted a canine of my own.

Lake superior – 2004

Running with her on the Luce Line and around Lake Katrina, and our walks on the Red Cedar Trail.

How she’d grab at our sleds in winter, and nip as we sped down the hill!

Watching her canine paddle in the lake.

And seeing her freak out with happiness every single time I walk through the door of my parents’ house or get out of the car.

And how she wasn’t one bit concerned about my seriously creepy neighbors in Jamestown.

Because Elsie loves everybody.

That is who she is.

With my canine Ace – 2009 or so

If I could help Elsie understand one thing, it would be:

Thank you for loving me, Girl. Jeg elsker deg også.

But I think she knows.

Elsie and me – October 2014

Please share your stories of special pets, past or present.

Aren’t we all so lucky to have these pets in our lives?

Gode ​​hunder, dårlige eiere: september 2013

Gode hunder, dårlige eiere

Det har gått en stund siden jeg har gjort gode hunder, dårlige eiere. Men etter å ha bodd i California i fem uker, måtte det bare gjøres. Å, noen ting endrer seg ikke mye uansett hvor du bor …

På en parkeringsplass for kjøretøy. Denne damen kommer rundt hjørnet med en gylden av bånd. Hunden har en bamse, eier ser stolt ut. De passerer, men så hører jeg bjeffing. Jeg snur meg for å se. Teddy bjørn nå på bakken. Hunden sirkler en mann. Mannen skyver en iskremvogn. Hundens hale er mellom bena, ørene tilbake. Det slutter ikke å bjeffe og kommer ikke når det ringes.

På en tur. Hundens ess og jeg passerer en parkert bil. Jeg er forferdet når tre storfehunder slynger seg og knurrer fra bilen. De skyver hodet og frontpotene gjennom vinduene, som er omtrent halvveis nede. Jeg er redd for et hundeangrep for første gang på lenge.

På stranden. En mann og kvinne går to små hunder. En hund knebøy og tar en dump rett ved land. Mannen, flau, har ikke en pose. Han sier til kvinnen: “Få en pose! Hvorfor tok du ikke med deg en pose? ” Han står da der (vokter bæsj?) Mens kvinnen går bort, for å få en pose. Jeg ser henne gå bort. Hver gang jeg ser, går hun fortsatt. Mannen står der. Bølgene og sanden dekker bæsj.

På en tur. Vi er i et travelt, butikkområde. mange mennesker. Ace bærer sin milde leder i en stram hæl. En familie nærmer seg – en mann, kvinne, to jenter og to hunder. Jentene ser omtrent 7 og 9, og de sliter hver for å kontrollere en hund. En hund trekker og knurrer når den går. Vi ignorerer det. Den andre knipser faktisk. Vi hører kvinnen kjefte: “La det være!”

På stranden. Hunder må være i bånd – men du vet – jeg føler et tema. Ace og jeg ser kvinnen med sin mini schnauzer, så vi flytter bort til vår egen virksomhet. Schnauzer lader selvfølgelig, kommer i ansiktet til Aces, knurrer og setter labbene på Aces nakke. Jeg ser at det er ufarlig, at ACE er en 70 pund pushover. Men jeg bekymrer meg for Schnauzer og den neste hunden den lader.

Hva er en hund å gjøre?

Flertallet av hundeeiere er gode eiere, og vi gjør alle feil. Likevel vet vi alle at det er noen få perler der ute. Hvis du har en historie å dele for neste utgave av “Good Dogs, Bad Owners”, hold det kortfattet (mindre enn 100 ord) og send til Lindsay@thatmutt.com med emnet “Gode hunder, dårlige eiere.” Kan ikke vente!

Vinn $ 500 for din favoritt redningsgruppe eller ly

Hjelp med å redde hunder i ditt område ved å gjøre en nominasjon

Merk: At Mutt har inngått et samarbeid med Dognation.net for å gi deg dette innlegget.

Nominer din favoritt U.S. Shelter eller Rescue Group i “Best Friend’s Friend” -konkurransen, og den gruppen kan vinne 500 dollar.

(Det tar bare 3 minutter.)

Nominasjonsskjemaet ligger på dognation.net.

Alt du trenger å gjøre er å sette inn navn og nettsted for gruppen du vil nominere, pluss din egen e -postadresse til kontaktformål og en setning eller to om hvorfor du nominerer den gruppen. Det er lett! Jeg nominerte min favoritt redningsgruppe i San Diego.

Viktig informasjon å huske:

[CHECK_LIST]

Nominasjonene er åpne nå til og med 31. desember.

Avstemningen vil finne sted i januar og februar på dognation.net. Du kan stemme opp til en gang per dag.

Vinnerne vil bli kunngjort etter det!

[/check_list]

Priser – $ 900 Totalt:

Førsteplass: $ 500 donasjon til lyet du nominerte. Donasjonen vil bli gitt i ditt navn.

Andreplassen: $ 300 donasjon.

Tredjeplass: $ 100 donasjon.

Alle tre vinnerne vil også motta en permanent lenke til Shelter/Rescue sitt nettsted fra Dognation.net og en gull-, sølv- eller bronsemedalje for å vises på sine egne nettsteder.

Flere detaljer om bestevennens vennekonkurranse

Best Friend’s Pal Contest er en konkurranse der du kan vinne en donasjon på $ 500 for din favoritt ly eller redningsgruppe. Vinneren er valgt gjennom en stemmeprosess som finner sted i januar og februar.

Konkurransen ble opprettet av Rodney Blow, eier av Dognation.net, et nettsted med informasjon om pethundtrening, pleie av kjæledyrhund, kjæledyrhund og mer.

Rodney og hans partner har tre egne redningshunder: en 16 år gammel Dalmatian som heter Roxy, en bokserblanding som heter Sunshine og en bokser/mastiffblanding som heter Rebel.

Rodney hadde ideen om å starte bestevennens PAL -konkurranse fordi han er opptatt av å hjelpe hunder i nød, men ikke var kjent med redningsgruppene i sitt område den gangen. Selskapet han pleide å jobbe for ville matche alle bidragene han ga til deres lokale ly, men med tanke på at hans pensjonisttilværelse har han flyttet til en annen stat.

“Jeg ønsket fortsatt å hjelpe redningene, men tok en beslutning om å la andre som visste at krisesentrene deres ta besluttsomheten,” sa han.

[QUOTE_RIGHT] ”Jeg ønsket fortsatt å hjelpe redningene, men tok en beslutning om å la andre som visste at krisesentrene deres skulle bestemme hvilken.” [/quote_right]

Rodney og hans partner brenner tydelig for å hjelpe hunder i nød. For eksempel sa han at kjæledyrhunden deres Roxy ble holdt lenket ute i hennes forrige hjem med lite samspill. Den opprinnelige eieren skulle ta Roxy til pundet, men Rodney og partneren hans pleide å ta Roxy hjem i stedet.

“Heldigvis aksepterte damen,” sa han.

Deres bokser/Mastiff Mix Rebel har også en alvorlig redningshistorie.

“Rebel kom fra et uønsket kull, og eieren skulle bare ta dem alle ut og skyte dem i hodet,” sa Rodney. ”Partneren min grep inn og overbeviste ham om å vente til de var gamle nok, og hun ville finne dem alle hjem. Hun lyktes med å få alle fire adoptert – en av oss. ”

Så som du kan se, er Rodney forpliktet til å hjelpe hunder i nød. Han sa at han planlegger å alltid bruke minst 10 prosent av nettstedets inntekter for å gå mot denne konkurransen, og han håper det indikerer at beløpet han er i stand til å donere vil vokse med tiden.

Dette er hva bestevennens Pal -konkurranse handler om.

Rodney håper bestevennens PAL -konkurranse vil fortsette å være en kreativ måte å la leserne hans bestemme hvilke grupper som er mest fortjent av donasjoner. Tenk på det som et årlig pris for ly eller redning av året.

Raske påminnelser:

1. Nominasjoner er åpne nå til og med 31. desember.

2. Avstemning finner sted i januar og februar. Du kan stemme opp til en gang per dag, så oppmuntre alle vennene dine til å stemme også.

3. Vinnerne blir kunngjort i begynnelsen av mars.

Jeg nominerte min favoritt redningsgruppe i San Diego.

Hvilken gruppe vil du nominere?

Ta et øyeblikk å gi meg beskjed i kommentarene!

Uncategorized

Why We Can’t save Them All – Euthanasia and aggressive Dogs

one of the most challenging decisions a pet dog owner could face is whether or not to euthanize an aggressive dog.

I’m talking about killing a pet dog in buy to stop harm to others – pets, children, elderly parents, a spouse, neighbors, strangers.

I have long believed no pet dog of mine will ever come before the safety of any person, but of course unless I’m faced with such a decision I can’t be sure what I would do.

And that’s the thing.

How can I possibly judge someone else for making a decision I know so little about?

I re-shared an old post of mine recently where I’d written about language and how we must be careful with phrases such as:

“Blame the one on the other end of the leash.”

Or, “There are no bad dogs, just bad owners.”

Sometimes these statements may be true. a lot more often, they’re not. You can read the full post here.

My foster dog, Barkley

I fostered a small pet dog with severe aggression issues awhile back.

He was turned into the rescue because his owner could not manage Barkley’s outbursts. He had been going after another family member. read about Barkley here.

In my house, this 15-pound pet dog would get upset and lunge for my throat. He would launch himself towards my face.

After these “episodes” he would pant and tremble, often urinate, seemingly terrified and confused about what had happened.

He was a nice, little pet dog 99 percent of the time, but the other 1 percent was something damaged and frightening, even in a small package.

I often regret my decision of not encouraging euthanasia for that dog. had he been larger, there would’ve been no question, but I think the rescue and I did make a mistake.

Of course, these situations are judgement calls and we can only do the best we can.

Rescue groups and foster homes are not always right. Neither are pet dog owners, trainers or vets. See the essay, “The wrong Dog.”

Is it wrong to kill a pet dog humans have ‘failed’ on?

On Facebook, someone left multiple comments on my post. She said it’s wrong to kill a pet dog for aggression because humans have “failed” that dog.

This is her belief; det er ikke min.

Yes, people do “fail” on dogs all the time.

Usually this does not result in aggression. often it does.

For me, once a pet dog seriously injures someone, the question is no longer just about what is causing the aggression.

The questions become:

Can my dog live safely in society?

Who can safely care for my dog if I have to travel?

Will my dog harm another person?

Is there hope for improvement?

How is this affecting my dog’s quality of life?

How is this affecting MY quality of life?

Is my pet dog getting worse?

Yes, people make mistakes. We fail to recognize the early alerting signs. Often, we’re simply in denial about the animals we love so much.

It’s never simple.

Sometimes the aggression is caused by a physical issue, a mental illness, pain, confusion, trauma as a puppy, an unexplainable instinct.

It’s true, there are no “bad” dogs but dogs are capable of exceptionally damaging behavior.

Dogs can do bad things.

When we neglect that, we do a disservice to all dogs and the people who love them.

I want to share this quote from an anonymous commenter on my blog post who goes by the name “A.”

“I made a decision it was time … for her to have a peaceful, dignified passing and for us to no longer live in concern of her. Jeg elsker henne …”

All I wish for people and dogs is peace.

Have any of you ever found yourself judging another pet dog owner’s decision about an aggressive dog?

Videre lesning:

When to euthanize an aggressive pet dog – ThatMutt.com

New York Times essay “The wrong Dog” – summary on ThatMutt.com

Sign up to receive training ideas & a lot more in my weekly newsletter:

How to walk and train two dogs at the same time

how to walk two dogs at the same time

It’s essential for me to dedicate individual time each day to my own canine Ace and to my foster canine Cosmo.

Ace and Cosmo have different needs as far as attention, exercise and training, but I typically end up walking them together to save time. Or, I walk one canine and the other doesn’t get a walk that day.

For those of you with two permanent dogs (or three or four!), how do you find the time for each dog? Or maybe you don’t. maybe you hang out as a group many of the time. Are you ok with that?

Like many canine lovers, I am always thinking about adopting a second dog. before I do this, I have to reach some kind of acceptance about how much time I actually have for a new mutt. Ideally, I would find another easygoing, fairly mellow canine like Ace.

Walking with two dogs

Ace and Cosmo are not on the same level when it concerns training and socialization, but I typically end up walking them together anyway. We walk in the morning and again many evenings for about 25 minutes per walk.

When I walk the clowns together, both benefit from the exercise and walking as a “pack,” but it’s nearly impossible to work on their individual training needs. They both wear training collars so I am able to keep them under control. Cosmo pretty much pulls the whole time, and Ace is not challenged at all. Plus, it’s not always fair to work on training if the dog’s basic exercise needs have not been met.

Walking the dogs individually

Ess

Lab mix Ace typically has very good leash manners. I would like to work on much more off-leash training with him. Sometimes he behaves even better without a leash because it forces me to use a different kind of energy. I want to focus on gratifying Ace for remaining calm when we visit his favorite people or places. I do not want to rely on any type of training collar with him, and he is the ideal candidate to take practically anywhere. I count on Ace to be gentle around all people and animals, as long as they don’t mind the drool and tail whips! With a second canine around, Ace and I have had very few opportunities to work at this level.

Cosmo

American Eskimo Cosmo needs a lot of work on loose-leash walking. Ideally, I ought to stop moving forward each time he pulls. but when I walk two dogs at once, Cosmo gets away with a lot of pulling. I want to get to the point where I can walk him on a loose leash, at least when there are no distractions. I would also like him to focus on me when we pass kids and dogs. He and I are preparing to take the AKC Canine good citizen test in a few weeks, which tests whether the canine can remain under control in various public situations. Whether or not The Cos passes this test is going to depend a lot on how strict the evaluator is!

How can I find time for each dog?

I’ve been thinking about how I can find time for each dog. I am very lucky that Ace and Cosmo do not require a ton of physical exercise. A half-hour walk per day seems to be enough for each dog.

I’m going to try a new routine where I walk one canine in the morning and the other in the evening so they each get individual time with me. but every other day I will take them running together so they get enough exercise. So, the first day I will walk them individually. The second day I will run them together. The third day I will walk them individually again, and so on.

When we head out for a walk, it also helps if I decide ahead of time what the goal of that walk is going to be. Are we focusing on getting some exercise? Is the goal of this walk to work on not pulling? Am I going to take Ace somewhere new today?

No matter what, I choose not to feel guilty. I know Ace and Cosmo are spoiled and happy. They never complain. They have it pretty good. They don’t seem to care if I walk them together or separately or even not at all.

I am curious what other people do when they have multiple dogs with very different needs.

Do you typically walk your dogs together or separately?

Raw dog Food on a budget plan – 2 diy Raw dog Food Recipes

Feeding your dog raw food doesn’t have to be excessively expensive.

I’ve been running a survey on my blog for a few months about reasons keeping dog owners from feeding their dogs a raw diet. Affordability is a typical concern.

So today I’m sharing two simple raw dog food recipes my pups Missy & Buzz begin drooling for the minute I mix them up.

They consist of only 5 components each. You can usually discover these components at most grocery stores.

Now, don’t get me wrong. Feeding your dog a balanced, raw diet plan definitely can be expensive, particularly if you’re relying on pre-made raw dog food from a trusted brand.

That convenience factor is somewhat similar to human fresh food that has been pre-assorted as well as packed up. It’s extremely healthy as well as practical however of program you do pay a bit more.

Our sponsor Darwin’s has a excellent introduction offer, if you’re interested. You can get 10 pounds of fresh, raw food for just $14.95. Klikk her.

I discovered all the components for these raw dog recipes at Walmart

This may noise surprising, however I was able to discover all the components for our raw meals in the grocery section of a regional Walmart.

I made it a point to go component buying there to prove that a raw dog food meal:

doesn’t have to be ridiculously expensive
can be shopped for locally

Bonus: By integrating raw dog food buying with your own grocery shopping, you can reduce your carbon footprint. No requirement to have raw dog food bought on the internet shipped your way.

I put together two different meals complying with the 80-10-10 formula:

80% muscle mass meat
10% raw meaty bone
5-10% organs

*Get our three free raw dog food recipes now! Click right here

Organ meat for a balanced raw dog food diet

The only element I wasn’t able to discover at Walmart was a different secreting organ besides liver.

Ultimately, you’ll want to add a few of those such as kidneys or sweetbreads. They don’t necessarily have to make it into every single raw meal. We aim to accomplish balance over time, within about 7-10 days.

You can discover secreting organs in “ethnic” markets or ask your regional butcher/farmer if they’d be willing to offer them to you.

Buying organ meat on the internet is one more choice however will need shipping unless you online close sufficient to the retailer’s warehouse as well as are able to pick up your order.

Buy beef liver from Raw Paws HERE.

I’m feeding my dogs beef liver as well as poultry liver since beef liver is far more nutritious.

*Get our three free raw dog food recipes now! Click right here

Raw dog food on a budget plan – two simple recipes for dogs of all sizes

The complying with are two simple recipes with all components from Walmart. After each ingredient, I listed out the cost I paid as well as the weight, just to provide you an general concept on cost.

Easy beef raw dog food recipe:

Beef tongue: $19.42 for 3.57 lbs
Ground beef: $5.98 for 1 lb
Beef oxtails: $12.73 for 2.34 lbs
Beef liver: $2.23 for 1.21 lbs (or offered on the internet here)
Chicken liver: $2.03 for 1.21 lbs

Total Cost: $42.39 for 9.33 lbs

Cost per pound: $4.50

Easy poultry as well as turkey raw dog food recipe:

Chicken breast: $8 for 4 lbs
Chicken gizzards: $1.35 for 1 lbs
Chicken wings: $4.43 for 1.5 lbs
Ground turkey: $3.95 for 1.85 lbs
Turkey necks: $2.39 for 1.87 lbs

Total Cost: $20.12 for 10.22 lbs

Cost per pound: $1.90

In comparison, a 6-pound bag of Nature’s range Beef Patties from Petco costs $43 or about $7.16 per pound

A 6-pound bag of Turducken (Turkey/Duck/Chicken mix) from Steve’s genuine Food bought at an separately had pet retail store costs $54 or $9 per pound.

How to serve your dog’s raw meals

All you requirement to do is cut up or grind the muscle mass meats as well as organs as well as determine out your dog’s part (more on exactly how much to serve below).

All muscle mass meats are simple to cut up. I discovered that a bread knife works finest on the beef tongue as well as the poultry gizzards. The ground beef/turkey are obviously simple to break up into custom portions.

Your dog will get the biggest dental benefit from eating the raw meaty bones whole since they acts like a toothbrush, however they can likewise be ground. See my post: exactly how to safely feed your dog raw bones.

If your pup has weak teeth that wouldn’t be able to handle whole raw meaty bones or larger pieces of cut up meat, you can grind them.

I tested the grinding abilities of my food processor as well as blender, since I don’t own a devoted meat grinder (yet).

The food processor did a great task grinding the beef tongue:

And my blender handled the task of grinding the poultry wings:

I didn’t bother trying to throw the oxtails or turkey necks in. I had a feeling that may have been as well much for my kitchen area blades.

While it can be a bit tricky to discover little or even small raw meatybones for additional little dog breeds, the oxtail bundles sold at Walmart contain oxtails of different sizes.

You might utilize the oxtails that are as well big or as well little in a batch of bone broth or some other kind of nourishing soup.

Whole poultry wings work excellent for smaller to medium size dogs. whole turkey necks are excellent for larger dogs, particularly those who have a tendency to gulp bones whole without providing them a few great crunches.

For more details on raw dog food, see our post: Raw feeding for beginners

How much raw dog food to serve

You’ll want to feed 2-3% of your dog’s suitable body weight on a everyday basis.

Your dog’s size as well as weight will determine exactly how much meat their meals will consist of as well as exactly how long the amount of meat bought will last.

Missy evaluates 50 lbs as well as eats 1 lb of meat every day. nine to 10 lbs of food would last her about 9 days.

Buzz evaluates 70 lbs as well as eats 1 lb 6 oz every day. The 9 to 10 lbs would last him about 6.5 days.

I determined out meals for our imaginary 10 & 20 lb doggie friends. The 10 lb pup would eat around 3 oz per day, meaning the 9 to 10 lbs would last him about 48 days!

The 20 lb pup would requirement double his amount on a everyday basis as well as might make the exact same food last about 24 days.

You’ll likewise have to take your dog’s activity level as well as metabolism into account.

I normally feed Missy & Buzz less throughout the summertime since our damp climate right here in central North Carolina restricts our physical activities.

Now that it’s cooler as well as they’re more active again, I bumped up their food allowance by 2-3 ounces per meal.

If you’re unsure about your dog’s suitable body weight, inspect in with your vet as well as they should be happy to assist you figure it out.

See our post: exactly how much raw dog food to feed

Bottom line: diy balanced cost effective raw dog food recipes

I will state that only the ground beef I bought was from grass-fed beef.

The tongue, oxtails, ground turkey, poultry breasts, wings, necks as well as livers most likely came from grain-fed animals that weren’t pasture raised.

In an suitable world, you’d want to prepare your dog’s raw meals with cuts of meat from organic, grass-fed, happy animals. However, those cuts of meat come at a higher cost point as well as aren’t offered everywhere.

There is of program always the choice of feeding a trusted pre-made raw brand such as Darwin’s. They even offer a trial offer where you can get 10 lbs of raw food provided to your door for just $14.95. It’s practical to have pre-made meals show up right at your door.

If expense is an issue, you might likewise opt to replace one of your pups’ everyday dry dog food meals with raw food.

I just recently composed about being able to mix kibble & raw dog food on my blog when answering a reader’s concern about that topic. A bit raw is much better than none!

*Get our three free raw dog food recipes now! Click right here

Do you have any type of tips for feeding raw dog food on a budget?

La oss forstå i kommentarene!

Tilleggsressurser:

More homemade raw dog food recipes
How to discover cost effective raw dog food

Barbara Rivers composes on a regular basis for That Mutt about feeding her dog a raw dog food diet. She is a blog writer as well as preserves the blog K9s Over Coffee.