Spør katten Doc: Tredje øyelokkproblem, nevrologiske symptomer etter anestesi

Dette innlegget inkluderer tilknyttede lenker*

Velkommen til vårt vanlige “Ask The Cat Doc med Dr. Lynn Bahr” -segmentet! En gang i måneden svarer Dr. Bahr så mange av spørsmålene dine som hun kan, og du kan legge igjen nye spørsmål til henne i en kommentar.

Dr. Bahr ble uteksaminert fra University of Georgia College of Veterinary Medicine i 1991. I motsetning til mange veterinærer, vokste hun ikke opp med å vite at hun ville bli veterinær. “Det var en katt som fikk meg interessert i praksisen, og jeg er evig takknemlig for ham,” sa Dr. Bahr. I løpet av hennes veterinærkarriere fant Dr. Bahr at livsstilen til katter har endret seg dramatisk. Etter hvert som livsstilen til katter har endret seg, gjorde Dr. Bahrs klientutdanning det også. I tillegg til å finne medisinske løsninger, oppfordrer hun også eiere til å berike hjemmemiljøene sine slik at kattene deres kan leve lange, lykkelige og sunne liv.

Denne nye forståelsen førte til at Dr. Bahr kombinerte sin lidenskap for å styrke det menneskelige-dyr-båndet med hennes veterinærbakgrunn og kunnskap om hva dyr trenger og ønsker å starte sitt eget løsningsbaserte katteproduktselskap, Dezi & Roo, inspirert av to katter av de samme navnene.

For mye mer informasjon om Dezi & Roo og deres distinkte og innovative katteleker, besøk Dezi og Roo på Etsy.

Har du et spørsmål til Dr. Bahr?
La det være i en kommentar, så svarer hun på det neste måned!

Utstår tredje øyelokk

Min 4 år gamle Ocicat -hannen har hatt sitt tredje øyelokk mye mer enn av i flere måneder nå. Veterinæren min kunne ikke identifisere en grunn til dette. Han fikk et skudd av Convenia, han kjørte temperatur med lav karakter og trodde han kunne ha blitt forstoppet fra å ha en mus, han går ut mens vi har en gård, utfluktene hans er korte og løst overvåket. Vi har hatt en nabo mannlig sprøyting fra tid til annen, og jeg har brukt den beroligende sprayen inne og ute. 3 måneder senere er øyelokkene fremdeles mye mer enn ned. Tankene dine vil bli satt stor pris på. – Marie Pyle

Hei Marie,

Takk for at du nådde ut for å spørre hvorfor kattens tredje øyelokk kan bli forhøyet. Du var lurt å ta pusen din til en veterinær, og jeg er glad for å vite at ingenting større ble funnet. Selv om mange sykdommer kan føre til at det tredje øyelokket viser seg, er det mye mer sannsynlig at katten din håndterer Haws -syndrom, fordi han ellers har det bra.

Ingen vet egentlig hva som forårsaker Haws -syndrom, men det antas å være relatert til en intern parasittinfeksjon som bendelorm. Symptomer kan omfatte forhøyelse av den nikrende membranen (tredje øyelokk), diaré, sporadisk feber eller redusert appetitt. I mange tilfeller er alt vi virkelig merker det tverrøyde utseendet assosiert med at det tredje øyelokket er synlig. Heldigvis løser denne tilstanden vanligvis på egenhånd gitt litt tid. Imidlertid er det en god idé å få din Ocicat behandlet med et bredt spektrum -deform for å eliminere muligheten for at han håndterer en bendelorminfeksjon. Når som helst jeg ser denne tilstanden hos kundene mine, er dette behandlingsforløpet jeg anbefaler.

Hvis den unge gutten din ikke opptrer normalt, og går ned i vekt, eller har andre symptomer foruten at de tredje øyelokkene hans er forhøyet, kan du ta ham tilbake til veterinæren din for å kontrollere på nytt. Ellers burde du forvente at denne tilstanden snart skal løse på egen hånd.

Problemer etter generell anestesi

Hei, katten min kom ut av generell bedøvelse ‘flat’ for 2-3 år siden, og har aldri kommet seg. Hennes turgåing, tilbaketrekning av klo og orientering er alle påvirket. Hun har nå sluttet å gå utenfor på toalettet og bruker et søppelbrett. Er dette sannsynlig å fortsette å bli dårligere? Hva kan vi gjøre? – Janice Davison

Hei Janice,

Jeg er så lei meg for å høre om kittys tilstand. Dessverre, uten mye mer medisinsk informasjon, er jeg ikke i stand til å få tilgang til om denne tilstanden vil fortsette å bli dårligere. Imidlertid vil jeg anbefale deg å ha katten din sett av en veterinær nevrolog i håp om at det stilles en riktig diagnose og en behandlingsplan formulert. Uten en nevrologisk undersøkelse, vil noen gjette på prognosen hennes. Det kan være muligheten for at hun til og med kan forbedre seg i stedet for å bli dårligere, men du må søke hjelp fra en veterinær nevrolog for å finne ut av det. Jeg håper det er tilfelle. lykke til.

Såre øyne

Hei, kan du gi meg litt veiledning? Katten min får så ømme øyne, kan du hjelpe deg. – Eunice Kane

Hei Eunice,

Hva skjer med kattens øyne? Spørsmålet ditt er for vagt til at jeg kan svare, men jeg vil gjerne hjelpe deg. Gi meg beskjed om hva du antyder med “sår”, hvor lenge tilstanden har vært til stede, når startet den og har endret seg og noen detaljer om katten din som alder, livsstil og medisinsk historie. Jo mye mer detaljer jeg har, jo enklere er det for meg å hjelpe deg. Purrs og takk.

*FTC -avsløring: Den bevisste katten er en deltaker i Etsys tilknyttede program. Dette innebærer at hvis du bestemmer deg for å kjøpe gjennomnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *