Spør katten Doc: Tredje øyelokkproblem, nevrologiske symptomer etter anestesi

Dette innlegget inkluderer tilknyttede lenker*

Velkommen til vårt vanlige “Ask The Cat Doc med Dr. Lynn Bahr” -segmentet! En gang i måneden svarer Dr. Bahr så mange av spørsmålene dine som hun kan, og du kan legge igjen nye spørsmål til henne i en kommentar.

Dr. Bahr ble uteksaminert fra University of Georgia College of Veterinary Medicine i 1991. I motsetning til mange veterinærer, vokste hun ikke opp med å vite at hun ville bli veterinær. “Det var en katt som fikk meg interessert i praksisen, og jeg er evig takknemlig for ham,” sa Dr. Bahr. I løpet av hennes veterinærkarriere fant Dr. Bahr at livsstilen til katter har endret seg dramatisk. Etter hvert som livsstilen til katter har endret seg, gjorde Dr. Bahrs klientutdanning det også. I tillegg til å finne medisinske løsninger, oppfordrer hun også eiere til å berike hjemmemiljøene sine slik at kattene deres kan leve lange, lykkelige og sunne liv.

Denne nye forståelsen førte til at Dr. Bahr kombinerte sin lidenskap for å styrke det menneskelige-dyr-båndet med hennes veterinærbakgrunn og kunnskap om hva dyr trenger og ønsker å starte sitt eget løsningsbaserte katteproduktselskap, Dezi & Roo, inspirert av to katter av de samme navnene.

For mye mer informasjon om Dezi & Roo og deres distinkte og innovative katteleker, besøk Dezi og Roo på Etsy.

Har du et spørsmål til Dr. Bahr?
La det være i en kommentar, så svarer hun på det neste måned!

Utstår tredje øyelokk

Min 4 år gamle Ocicat -hannen har hatt sitt tredje øyelokk mye mer enn av i flere måneder nå. Veterinæren min kunne ikke identifisere en grunn til dette. Han fikk et skudd av Convenia, han kjørte temperatur med lav karakter og trodde han kunne ha blitt forstoppet fra å ha en mus, han går ut mens vi har en gård, utfluktene hans er korte og løst overvåket. Vi har hatt en nabo mannlig sprøyting fra tid til annen, og jeg har brukt den beroligende sprayen inne og ute. 3 måneder senere er øyelokkene fremdeles mye mer enn ned. Tankene dine vil bli satt stor pris på. – Marie Pyle

Hei Marie,

Takk for at du nådde ut for å spørre hvorfor kattens tredje øyelokk kan bli forhøyet. Du var lurt å ta pusen din til en veterinær, og jeg er glad for å vite at ingenting større ble funnet. Selv om mange sykdommer kan føre til at det tredje øyelokket viser seg, er det mye mer sannsynlig at katten din håndterer Haws -syndrom, fordi han ellers har det bra.

Ingen vet egentlig hva som forårsaker Haws -syndrom, men det antas å være relatert til en intern parasittinfeksjon som bendelorm. Symptomer kan omfatte forhøyelse av den nikrende membranen (tredje øyelokk), diaré, sporadisk feber eller redusert appetitt. I mange tilfeller er alt vi virkelig merker det tverrøyde utseendet assosiert med at det tredje øyelokket er synlig. Heldigvis løser denne tilstanden vanligvis på egenhånd gitt litt tid. Imidlertid er det en god idé å få din Ocicat behandlet med et bredt spektrum -deform for å eliminere muligheten for at han håndterer en bendelorminfeksjon. Når som helst jeg ser denne tilstanden hos kundene mine, er dette behandlingsforløpet jeg anbefaler.

Hvis den unge gutten din ikke opptrer normalt, og går ned i vekt, eller har andre symptomer foruten at de tredje øyelokkene hans er forhøyet, kan du ta ham tilbake til veterinæren din for å kontrollere på nytt. Ellers burde du forvente at denne tilstanden snart skal løse på egen hånd.

Problemer etter generell anestesi

Hei, katten min kom ut av generell bedøvelse ‘flat’ for 2-3 år siden, og har aldri kommet seg. Hennes turgåing, tilbaketrekning av klo og orientering er alle påvirket. Hun har nå sluttet å gå utenfor på toalettet og bruker et søppelbrett. Er dette sannsynlig å fortsette å bli dårligere? Hva kan vi gjøre? – Janice Davison

Hei Janice,

Jeg er så lei meg for å høre om kittys tilstand. Dessverre, uten mye mer medisinsk informasjon, er jeg ikke i stand til å få tilgang til om denne tilstanden vil fortsette å bli dårligere. Imidlertid vil jeg anbefale deg å ha katten din sett av en veterinær nevrolog i håp om at det stilles en riktig diagnose og en behandlingsplan formulert. Uten en nevrologisk undersøkelse, vil noen gjette på prognosen hennes. Det kan være muligheten for at hun til og med kan forbedre seg i stedet for å bli dårligere, men du må søke hjelp fra en veterinær nevrolog for å finne ut av det. Jeg håper det er tilfelle. lykke til.

Såre øyne

Hei, kan du gi meg litt veiledning? Katten min får så ømme øyne, kan du hjelpe deg. – Eunice Kane

Hei Eunice,

Hva skjer med kattens øyne? Spørsmålet ditt er for vagt til at jeg kan svare, men jeg vil gjerne hjelpe deg. Gi meg beskjed om hva du antyder med “sår”, hvor lenge tilstanden har vært til stede, når startet den og har endret seg og noen detaljer om katten din som alder, livsstil og medisinsk historie. Jo mye mer detaljer jeg har, jo enklere er det for meg å hjelpe deg. Purrs og takk.

*FTC -avsløring: Den bevisste katten er en deltaker i Etsys tilknyttede program. Dette innebærer at hvis du bestemmer deg for å kjøpe gjennomnullnull

Roundup 73: Favoritt Pet Dog Articles & Videos of the Week

Roundup 73: Favoritt Pet Dog Articles & Videos of the Week

Sist oppdatert 10. september 2016 av valpelekkasjer, legg igjen en kommentar
Fra en titt på hvordan ros og godbiter er begge fantastiske motivatorer til vår aksept av kosmetiske prosedyrer på hunder som normen, her er noen av mine favoritt -pethundartikler i uken. Jeg håper du gleder deg over dem så mye som jeg gjorde.

x

Kjæledyr

0 sekunder på 34 sekunder

Bo
00:00
00:34
00:34

Ukens favoritt kjæledyrhund

Hjernen skanninger viser at kjæledyrhunden din elsker deg og mat
Interessant ny studie som funnet mens hunder gleder seg over både ros og mat når det gjelder trening, det er ikke et “one -størrelse passer alle” svar på den beste motivatoren i hver eneste gitte situasjon.

Takeaway er at hunder, som mennesker, er enkeltpersoner, og at det er et spekter av motivasjoner. Noen liker mat, noen liker ros, og mye som begge like. Vet hvilken kjæledyrhunden din foretrekker!

Hunder behandler språk som oss, men hva forstår de?
Tankevekkende innlegg som bringer opp spørsmålet om forståelse. Vi vet at hundene våre forstår visse muntlige kommandoer, men kan vi noen gang virkelig vite hvor lik den forståelsen er til vår egen?

Separasjonsangst: To sannheter og løgn
Flott blikk på hvordan separasjonsangst vanligvis blir misforstått, og et tips om at det er et syndrom forårsaket av bekymring og angst – ikke til tross.

Ingen vet hvor mange hunder i USA har separasjonsangst. En markedsundersøkelse fant at 17% av alle kjæledyrhundeiere rapporterte at hundene deres hadde symptomer i samsvar med separasjonsangst. Det som er bedre dokumentert, er at hunder med separasjonsangst utgjør om en-ut-av-fem hunder som er sett på veterinæratferdsklinikker.

3 måter å lage treningspinne på: enkle måter å få kjæledyrhunden din til å lytte til deg på
Flott liste over grunnleggende ting du kan gjøre for å gjøre kjæledyrhundtrening mye enklere og mye morsommere for både deg og hunden din.

Du har allerede lært kjæledyrhunden din god oppførsel, hvorfor må du måtte gjøre mer? For, som mennesker, gjør hunder bedre når de får litt mer støtte, oppmerksomhet og instruksjon.

4 overbevisende grunner til å mate godbiter hos veterinæren
Mange familie kjæledyr er nervøse på veterinærkontoret som ikke bare påvirker deres oppførsel, men omsorgen de også får. Dette grundige innlegget ser på noen måte positive til å bruke godbiter på veterinærene for å minimere stresset.

Hvorfor fôr godbiter? Det tekniske uttrykket er motkondisjonering (CC), og det handler om å endre assosiasjoner og mate fantastiske godbiter, i kjøp for å minimere frykt.

Hva mange amerikanere ikke forstår om designerhunder
Dette innlegget ser på praksis med haling og øre -beskjæring og hvilke implikasjoner de kan ha for måten hunder oppfattes og deres evne til å kommunisere.

Von Keyserlingk, en medforfatter av studien, sa at hun tror resultatene indikerer at mange mennesker har kommet til å akseptere hunders normale opptredener til pålydende, ikke som produkter fra århundrer med menneskelige beslutninger.

Ukens favoritt kjæledyrhundvideoer

Inne i et hjemmets pensjonshjem.

Nok en inspirerende redning av håp om poter.

Bare i tilfelle noen person ikke har sett denne klassikeren.

Anbefalt lesing:

Weekly Roundup: Våre favorittartikler, tilbud og videoer

5 morsomme videoer av forvirrede hunder

Roundup 39 – Favoritt Pet Dog Articles, Deals & Videos of the Week

Orange Region Transportation Authority Service Animal Training

Denne publiseringen kan omfatte tilknyttede lenker. Vi kan tjene penger eller produkter fra virksomheten som er omtalt i dette innlegget.
En av våre foretrukne guider Canine Puppy Training Events of the Year er Orange Region Transportation Authority (OCTA) Service Animal Training. Dublin så godt som jeg hadde sjansen til å dra til dette fantastiske arrangementet i fjor, så vel som Lucky for Us Dublin får en ny mulighet til å glede seg over denne bemerkelsesverdige hendelsen.
Hvis du trener et servicedyr så vel som online i det sørlige California-området, foreslår vi ekstremt at du prøver i tillegg til å gjøre det ut til Fullerton Park samt tur denne lørdagen 1. oktober 2011 fra kl. 20.00. Octa gjør en utmerket oppgave, slik at du så vel som valpen din i trening for å jobbe med å ri på bussen i tillegg til å komme på en off å bruke både trinnene og rampen.
Ikke bare tilbyr OCTA busstrening for servicehunder på trening, men de gir deg også en høflighetsovergang til Knott’s Berry Farm der valpen din får sjansen til å oppleve severdighetene, lydene, samt lukter av en stor gledepark.
Octa busstrening samt Knott’s Berry Farm
Noen av våre foretrukne deler om Octa -busstrening er:

Du får oppleve å ri på bussen med valpen på trening
Du blir droppet av Best Outside Knott’s Berry Farm hvor det er massevis av kyllinger på nettet som henger rundt … en annen utmerket opplevelse for valpen din
Du får et høflighetskort inn i Knott’s Berry Farm
Søknader for Octa Bus Mobility Fitness Instructor er tilgjengelige. Dette identifikasjonskortet uten å få en tur gjør det mulig

Bare i situasjonen du savnet siste års episode av Puppy in Training TV. Her er Dublins valpetreningsvideo fra OCTA Service Animal Training Experience:

Octa Service dyretreningsdetaljer
Her er brevet fra Orange Region Transportation Authority på dette årets tjenesteopplæring. Av programmet vi måtte ta med et bilde av Dublin på trening i siste år. Under trening gjør de at du kan gå på så vel som utenfor bussen ved å bruke rutinemessige trapper, så vel som som det sees på dette bildet, forlenget også rampen for oss å gå over. Håper å se dere alle på Fullerton Park N Ride!
Orange Region Transportation Authority
Dublin på Octa Service Animal Training Service Animal Training Day Saturday, 1. oktober 2011 08:00 til 12:00

Alle servicertrenere/behandlere:
Du blir hjertelig invitert til Octas årlige tjenestedyretreningsdag med tjenestedyrene dine i trening! Dette er en sjanse til å legge til opplevelsen av å ri på en OCTA Transit -buss, inkludert severdighetene, så vel som ser ut til den vakre sentrum av Buena Park samt Knott’s Berry Farm i treningsprogrammet ditt!
Treningsdag: 1. oktober, 08:00 til 12:00 på:
Fullerton Park samt Trip (Stalls 1 & 2) 3000 West Orangethorpe Fullerton, CA 92833
Innsjekking: Begynn klokken 07:30, pålogging samt hent Knott’s Berry Farm Courtesy inngangsarmbånd (bare bra for AM-inngang i tillegg til å kjøpe-ingen ritt). Deretter glede deg over ubegrensede metode ombordstigning, ridning, i tillegg til å tømme en octa transittbuss langs en utpekt treningsrute. Avgang skal være hvert 20 minutter med treningsstopp underveis.

Treningsstiplan
Buss A avganger kl. 08.00, 09:00, 10:00, 11:00 og 12:00 PM* Bus B avganger kl. 08:20, 09:20, 10:20, 11:20 AM Bus C Avganger på: 08:40, 09:40, 10:40, 11:40 am *Merk: Den siste bussen kl. 12:00 vil bare være “henting”-ingen stopp!
Treningssti gjennom FP & R: (R) Orangethorpe, (R) Magnolia, (R) La Palma, (L) Dale, (R) Lincoln, (R) Beach, (R) La Palma, (L) Magnolia, (L) inn i fp & r.
Utsjekking: Det er ekstremt viktig at du logger deg ut, da vi redegjør for hver rytter som kommer tilbake trygt!
For selskaper i Orange County vil søknader om Octa Bus Mobility Fitness Instructor være tilgjengelige. Dette identifikasjonskortet uten å få en tur gjør det mulig for en trener/behandler å reise OCTA fast-rute-systemet som er helt fritt av gebyr med et servicedyr.
Har du planer om å gå til Octa Service Animal Training i år? Har du gått i fortiden? Vi vil gjerne her dine erfaringer. Forhåpentligvis ser vi der i år!
Toppvalg for valpene våre
Beste valpeleketøy vi liker: Calmeroos valpeleker m/ hjerteslag samt varme pakker – ideelt for nye valper. Hjelper enkelhetsstress og angst i deres nye hjem.
Beste Canine Chew We Like: Bones & Chews Bully Sticks – Alle valpene våre liker å bite, nippe, samt tygge. Vi liker å bruke mobberpinner for å hjelpe til med å avlede denne uønskede atferden.
Beste hjørnetegn vi liker: Gale hjørnetann TRAnull