Balanserte blandinger Guide to Raw Feeding: De-Mystifying Pet Food Labels

Dette innlegget er sponset av Balanced Blends

Denne artikkelen er en del av en serie sponset av Balanced Blends, et rå kjæledyrmatfirma, og svarer på noen av de vanligste spørsmålene rundt å mate et rå matdiett til kattene dine.

Å kjøpe kjæledyrmat kan være en overveldende og forvirrende prosess. Pet Food -etiketter skal visstnok gi informasjon til forbrukerne, men med mindre du vet hvordan du tolker informasjonen på etikettene, kan de bare legge til forvirringen.

Hvem bestemmer hva som går på etikett?

Det er faktisk to grupper som har makt over dette – Food and Drug Administration (FDA) og Association of American Feed Control Officials (AAFCO).

FDA har ansvaret for å håndheve regelverket som dekker de forventede standardene for all kjæledyrmat. Disse inkluderer “Riktig identifisering av produkt, netto kvantitetserklæring, produsentens navn og adresse og riktig liste over ingredienser.”

AAFCO har sitt eget sett med forskrifter som de har opprettet i forbindelse med mange av de større kjæledyrfôrbedriftene. Disse forskriftene dekker slike elementer som “produktnavnet, den garanterte analysen, ernæringsmessig tilstrekkelighet, fôringsanvisninger og kaloriuttalelser.”

Hva går på etikett?

Det er åtte gjenstander som må vises på en kjæledyrmatmerke. Hvis produktet bare har en forsiden, må alle åtte være på fronten. Ellers er det tre som må vises foran, og resten kan vises på baksiden.

De tre varene som vises foran inkluderer:

· Merket og produktnavnet
· Arten som maten brukes til,
· Mengdeuttalelsen, som er nettvekten eller nettololumet på maten.

Merket og produktnavnet har sine egne regler, noe som betyr at det er en forskjell mellom noe merket som “All Beef Cat Food” kontra “Beef Recipe Cat Food.” Forskjellen er i den faktiske mengden av ingrediensen i maten. I første omgang innebærer ordet “alt” at bare en ingrediens er i maten (ikke inkludert vann for prosessering, decharareriseringsmidler (agenter som tilsettes kjøtt som ikke er menneskelig,) eller konserveringsmidler og krydder. I andre tilfeller , Ordet “oppskrift” er et beskrivende begrep som innebærer minst 25% av vekten av produktet er storfekjøtt, mens resten kan være andre ingredienser.

Arten er rett frem – hvis det er kattemat, må den være merket som sådan, men beskrivelsen “katten” kan være en del av matnavnet.

Nettvekten eller nettevolumet vises på den nedre 1/3 av etiketten og må være i både oss og metriske vilkår.

De andre fem varene er:

· Den garanterte analysen
· Ingrediensuttalelsen
· Ernæringsforsyningserklæringen
· Fôring av veibeskrivelse
· Navnet og adressen til produsenten/distributøren

Den garanterte analysen sier prosentandelen av hvert næringsstoff som vises i maten. Minimumsprosenten av rå protein og råfett, og den maksimale prosentandelen av råfiber og fuktighet er alltid påkrevd. Hvis etiketten fremsetter et krav, for eksempel å være høyt i et bestemt vitamin eller næringsstoff, kan det være nødvendig at selskapet garanterer det kravet.

Ingredienser er oppført i vekt. De må generelt anerkjennes som trygge (GRAS), godkjent som et mattilsetningsstoff eller godkjent for bruk i dyrefôr. Hvis AAFCO har definert et navn på ingrediensen, er det det som må brukes på etiketten.

Ernæringsområdet sier om maten er balansert for alle livsfaser, eller en spesielt (kattunger, voksne katter), og om maten er “fullstendig og balansert” eller godkjent for tilleggsbruk eller intermitterende fôring.

Fôringsanvisningene må oppgi “Feed (mengde produkt) per (vekt) hund/katt”, i tillegg til hvor ofte du skal mate. Denne informasjonen er ikke nødvendig for godbiter.

Produsent/distributørinformasjon må inneholde navnet på selskapet som garanterer produktet, sammen med by-, stats- og postnummer. Hvis det selskapet ikke personlig lager maten, vil ordene “distribuert av” eller “produsert for” vises foran selskapets adresse.

Ofte brukte begreper på en kjæledyrmat -etikett og hva de mener

Menneskelig karakter

Dette er sannsynligvis et av de mest misforståtte begrepene i kjæledyrmat. Begrepet “menneskelig karakter”, når det brukes på en etikett, betyr at hele det ferdige produktet er spiselig av mennesker og at hver ingrediens som brukes til å lage produktet er egnet til konsum. Det betyr også at fabrikken som laget maten er lisensiert til å lage menneskelig mat, og at alle ingrediensene blir lagret, behandlet, håndtert og flyttet som mat til konsum for menneskelig ville være. Selv om en kjæledyrmat bruker alle ingredienser fra mennesker, tilberedes imidlertid i et USDA -anlegg og lagres, behandles, håndteres og beveges som en typisk menneskelig mat, hvis sluttproduktet ikke er egnet til konsum, den Kjæledyrmat kan ikke påstå at det er menneskelig karakter.

Naturlig

Hvis en kjæledyrmat er klassifisert som naturlig, betyr det også det ferdige produktetnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *