Poenglinjen: Alle hunder biter

av Gary Wilkes
29. oktober 2018
Det er en trend i moderne atferd snakker med later som om hunder biter mennesker på grunn av en eller annen hendelse i bakgrunnen. Deretter foreslår de at du trenger å endre de underliggende følelsene for å endre atferden. I virkeligheten er årsaken til aggresjon DNA, ikke følelser.

Alle hunder biter. Hendelser i hundens liv satte opp oppførselen – den samme måten en kastet tennisball får en grense collie til å rocket øyeblikkelig etter ballen. Ironisk nok, av de 400 kjæledyrhundrasene i verden, ble flertallet genetisk valgt for atferdstrekk; Tips Point, Heelers Heel, Guarding Rases Guard. Men hva med fanghundene som biter? De ble ikke avlet for det, og likevel er det fortsatt en genetisk forbindelse.

Det er godt å huske at grunnleggende konsepter styrer dette emnet. For eksempel avler oppdrettere. De har sine egne mål og ønsker. Hvis de avler for konformasjon, velger de stort sett visuelle egenskaper. For å skape en storslått mester, kommer de til å avle andre hunder som vil havne på ‘Pet Quality’ og dra til vanlige hjem – noe som betyr at de fleste av kundene dine. Hvorvidt den kjæledyrhunden har egenskapene til å lage et kjærlig kjæledyr, er en sjanse.

Hundefolk har en tendens til å være i stand til å stille opp med uakseptabel oppførsel bedre enn gjennomsnittlige kjæledyrseiere. En oppdretter kan fortsette å avle en linje som lager forferdelige dyr, men vinner bånd og titler. En topp smidighetskonkurrent fikk kjæledyrhunden sin på armen da kjæledyrhunden forlot ringen. Kvinnens alternativ var å bruke tee -skjorter med lang ermet en stund for å skjule bandasjen. En bichon som vinner i ringen kommer ikke til å bli fjernet fra genbassenget for å være en snit hjemme. Alle valpene vil opprettholde den genetiske arven, uansett hva det måtte være.

Så er det de bittesmå hundene som vil erobre verden. Alle terrier er ‘ratter’ under huden. Det inkluderer hunder som miniatyr schnauzers. For disse rasene er ‘bittet’ like under den grove frakken og vispene. Jeg jobber for tiden med to bedlingtons som er helt søte og alt annet enn passiv. Dachshund -aggresjon blir lett forklart når du innser at “dachs” på tysk indikerer grevling. Når du tar en grevling – dog og gjør den mindre, fjerner du ikke aggresjonen som er kjennetegnet for rasen.
Annonser

Jeg ser en miniatyrpuddel senere i morges som blokkerer tennene når eieren hans prøver å sette en bånd på ham – selv om han elsker å gå på turer. Det ser ikke ut til å være fornuftig, men det er veien med medfødt atferd. De gir ikke alltid mening, det er de bare.

Den tydelige konklusjonen er at instinktiv atferd som aggresjon er innebygd i hunden. De er ikke lært atferd. De trenger ikke litt ekstern instruksjon for å blinke inn i eksistensen. De utløses av både interne og eksterne hendelser. For eksempel leker alle valper. De slynger seg og bryter og praktiserer atferden som gjør at de kan overleve i naturen – selv om de faktisk aldri kunne overleve i naturen. Mens noe atferd er der fra begynnelsen, er noen utviklingsmessige.

En mannlig kjæledyrhund løfter benet for første gang ved omtrent ni måneders alder – introduksjonen av seksuell modenhet. En dag er den ikke der, en dag er det. Det samme gjelder aggresjon. Valper er ikke ment å kjempe mot dødsfallet. De er ment å øve på å kjempe mot dødsfallet som skolebarn som bryter på skoleplass. Når kjæledyrhunden når modenhet, blir oppførselen aktiv. Den samme provokasjonen som ville gjøre at en valpekrininering underdaniges blir byttet for et fullblåst, modent angrep etter 18 måneder. Du trenger ikke å vise dette, det er innebygd.

Det mye avgjørende å innse er at aggresjon er vanlig for alle hunder. Noen har veldig lange sikringer, og det vil ta en livstruende hendelse for å sette av den. Noen bruker aggresjonen sin for å mobbe eierne, groomeren, veterinærene og alle andre som kommer inn i livet deres. Noen bruker aggresjon for å få dem av kroken og hindre noen i å rote med føttene. De kan utvilsomt være den søteste kjæledyrhunden i verden enn det.

Når noen trekker den bestemte utløseren, biter kjæledyrhunden. Ingen mengder lydighetstrening eller å gi godbiter vil arrestere det som er like naturlig som rumpesniffing. Som du vet, for å stelle, indikerer en aggressiv kjæledyrhund at du må lære god håndtering og hvordan du kan forutse hva som skal skje. Det kan bare komme med tid og erfaring.

For nye groomers anbefaler jeg frivillighet på det verste fylkespundet du kan finne. Hver bortkommen som kommer inn, må analyseres for ID og mulige skader. Når de blir håndtert, er den ferdig med en effektivitet som sjelden blir verdsatt. Hvis de er aggressive, tar det å håndtere forskjellige former. Du vil se og gjøre ting som ikke er vanlig for pleie salonger. Foreløpig viser jeg at ugrovbare hunder er passive. Jeg lærte at jeg håndterer ferdigheter i digelen av dyrehjem. Det er en god skole for det.

Kanskje Mosnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *