Uncategorized

Kjører lang avstand med en kjæledyrhund

Hvordan løpe langdistanse med en hund

Jeg har logget mye mer enn 10.000 mil med mye mer enn 100 hunder i forskjellige størrelser, aldre, energinivå og raser. Mens mange hunder kan klare å løpe for kortere avstander, hva med å løpe lang avstand med en hund?

Følgende er noen av mine egne ideer sammen med noen anbefalinger fra to andre – en veterinær og en profesjonell profesjonell kjæledyrhundløper.

Tips for å løpe langdistanse med en hund

Av hensyn til dette innlegget og å hjelpe folk med å komme i gang med langdistanse, la oss anta at alt over 6 mil er lang avstand.

Øk sakte milene med hunden din

Hvis målet ditt er å løpe 6 mil med hunden din, må du sørge for at hun er ok å løpe 3 eller 4 mil i et par uker. Bruk sunn fornuft og start konservativt.

Løping må være en positiv opplevelse for hunden, sa Pet Dog Runner Sarah Zwerin fra Paws & Go i Marin County, California. Hun er visualisert og holder kjæledyrhunden sin.

“Hvis kjæledyrhunden ser utmattet ut, vil vi stoppe, snuse, hilse på andre og deretter komme i bevegelse igjen en halv kilometer eller kilometer,” sa hun. “Etter hvert vil utholdenheten deres ta seg opp, og du kan velge lengre stints uten å måtte stoppe.”

Når Zwerin er kjent med en hund, sa hun at hun bruker opptil 90-minutters løpende økter som skjuler til 8,5 mil.

Vær oppmerksom på hundens oppførsel mens du løper

De fleste hunder (selv om ikke alle!) Vil fortelle deg om de trenger å bremse ved å dra bak. Du må aldri tvinge en kjæledyrhund til å følge med, men ofte hjelper det å bruke en oppmuntrende stemme – “Ja, ess! Kom igjen, gutt! ”

Tegn en kjæledyrhund trenger en pause kan omfatte:

Tung pesing

Dra bak

En lang tunge

Mer sikling eller “skum” rundt munnen enn vanlig

Været er varmere eller mye fuktig enn vanlig

Halte

Kjæledyrhunden prøver å stoppe eller legge seg, spesielt i skyggefulle områder

Kjæledyrhunden viser mye mer interesse enn normalt når det gjelder å stoppe for å snuse eller tisse på ting

Innser at noen hunder ikke har en ‘off switch’ mens du kjører

My Mutt -esset vil bokstavelig talt jage en tennisball til han gjør vondt eller kollapser. Jeg må fjerne ballen fysisk eller sette ham i bånd for å stoppe ham.

Enkelte hunder er på samme måte med å løpe som ess er med å jage en ball. De vil løpe til de når utmattelse. De ser ut til å mangle evnen til å stoppe til kroppene deres fysisk ikke kan fortsette. Inntil du kjenner hundens grenser, hold avstandene litt tregere og kortere enn du tror han kan takle.

Sjekk for ømme eller slitte labb pads under løpene

Når en kjæledyrhund løper på fortau eller betong hver dag, vil han naturlig utvikle tøffere, kallede poter. En kjæledyrhund som ikke er vant til å løpe på hardere overflater, kan ha mykere poter som kan bli ømme eller “skåret.”

“Valper har veldig følsomme poter, da de ikke har blitt kalt ennå,” sa Dr. Thomas Watson, eier av Carolinas Veterinary Medical Healthcare Facility i Charlotte, N.C. “Det er veldig enkelt å gni potene rå eller brenne føttene på varm betong. ”

Hvis kjæledyrhunden din slites gjennom putene mens de løper, kan det hende at han ikke viser noen tegn på smerter før etter løpeturen. Det er derfor det er avgjørende å stoppe og sjekke bunnen av hundens poter hvert 10. minutt når du først øker milene hans.

Watson anbefaler at kjæledyrhundeiere tar hundene sine som løper på glatte, til og med stier eller veier så mye som mulig fordi grus og småstein kan skade hundens føtter.

Se etter stivhet i kjæledyrhunden din etter et løp

Hvis kjæledyrhunden din virker stiv og sår etter hvert eneste løp, må du redusere milene hans litt eller gi ham en dag eller to av hvile mellom hvert løp. Du må snakke med hundens veterinær hvis du er bekymret for skader eller felles problemer med hunden din.

Hastighet er et aspekt når du løper med hunden din

Hunder er bedre rustet til å være sprintere enn maratonere, ifølge Watson. “Men med riktig trening og langsommere tempo er de i stand til å bli distanseløpere.”

Han sa at løping er en eksepsjonell form for trening for de ideelle rasene, og noen er bedre løpere enn andre.

For eksempel løp Watsons 12 år gamle dalmatiske blanding 12 mil i vår da været var kjøligere. “Han har drevet hele livet og er vant til de lengre avstandene,” sa Watson. “Akkurat som folk som er løpere, trenger de å bygge opp til lengre avstander.”

Han anbefaler å starte med et 10-minutters per kilometer tempo eller saktere og gradvis bygge opp hastighet og avstand.

Gjennom min egen kjæledyrhund som driver virksomhet, har jeg lagt merke til at hundene har en tendens til å gå raskt eller “trav” ved siden av meg så lenge jeg opprettholder et sakte tempo. Hvis kjæledyrhunden faktisk må løpe (ser ut som en galopp), vil han ikke kunne opprettholde tempoet lenge.

ZwerI påpekte hvordan en kjæledyrhund kan gjøre det ganske mye å trekke, markere eller snuse i løpet av den første milen eller så.

Etter det “deres energi begynner å bli fokusert på å løpe – i stedet for nyheten med å være ute – og en rytme er mye lettere oppnådd.”

Gi en mulighet for vann mens du løper

Ingen liker å løpe mens de holder bånd og en vannflaske, men ofte er det uunngåelig.

På varme dager sa Zwerin at hun prøver å ta en rute som har et område for hundene å få vann også.

“Det er vanskelig å bære en vannflaske,” sa hun. “Det er klumpete, tungt, vanskelig å holde, og med opptil tre hunder med meg noen ganger, løper det raskt ut.”

På virkelig varme dager er det selvfølgelig ikke noe å komme seg rundt det, og vannflasken hennes for hundene kalles gulpy.

Watson sa at mange hunder ikke vil drikke under et løp, selv om de trenger det.

“En spruteflaske fungerer bra for å åpne munnen og tvinge en liten mengde,” sa han.

Kan små hunder løpe lang avstand?

Noen kan! Det handler ikke så mye om hundens størrelse. Det handler om hundens energinivå, kroppsbygging og utholdenhet.

“De er like ivrige etter å brenne energien sin,” sa Zwerin, som ofte løper med to “søster” hunder under 15 kilo.

“Jeg har presset dem til å gjøre 5 og en halv mil en håndfull ganger,” sa hun. “Og selv om de var ferdige, ble de tørket av slutten.”

Kan store eller gigantiske kjæledyrhunder raser løpe?

Det avhenger av den enkelte hund. Når jeg løper med større raser, prøver jeg å la dem sette tempoet. De har en tendens til å løpe litt tregere enn mindre hunder, og vi dekker kanskje mindre avstand.

Watson sa at gigantiske raser kanskje ikke er optimale løpere, men at de kan gjøre det bra hvis avstanden holdes under 2 mil. Han påpekte også at gigantiske raser må vente til de er minst ett år gamle før de begynner å løpe. Mye mer informasjon om det nedenfor.

Når er en valp gammel nok til å løpe?

Jeg nøler med å fortelle folk om ikke å ta ungene sine med å løpe. Trening er avgjørende for en hundes helse, og det hjelper også med trening og sosialisering.

Likevel hører jeg vanligvis at hunder ikke skulle gå løpende før de er 12 til 18 måneder gamle, så jeg ba Watson om hans mening.

Da mange hunder er 6 måneder gamle, har muskel- og skjelettsystemene vokst til omtrent 75 til 80 prosent av deres voksenstørrelse, sa han.

Han ga noen generelle anbefalinger om når det er trygt å begynne å løpe med en kjæledyrhund basert på hundens forutsagte størrelse ved modenhet:

For hunder som forventes å veie mindre enn 60 pund ved modenhet: begynn å løpe når valpen er mellom 6 og 8 måneder gammel

For hunder som forventes å veie mellom 60 og 100 pund: begynn å løpe når valpen er mellom 8 og 12 måneder gammel

For hunder som forventes å veie mye mer enn 100 pund: begynn å løpe når kjæledyrhunden er mellom 12 og 18 måneder gammel (gigantiske raser har en tendens til å ha mye mer problemer med ungdomsbenesykdommer i vekstfasen, så ekstra forsiktighet må tas i løpet av denne tiden)

Selvfølgelig er det alltid best å starte sakte og med korte avstander, uavhengig av valpens størrelse.

Zwerin sa at hun begynte å løpe med kjæledyrhunden sin Obi når han var omtrent 9 måneder gammel. Hun økte avstanden til 4 mil eller mye mer når han var omtrent ett år gammel.

“Vi var på det punktet hvor han ville løpe i mye av tiden,” sa hun. “Jeg tok det som et grønt lys for å løpe med ham, og på sin side sørge for at han holdt følge med meg.”

For mange flere detaljer: Når kan en valp begynne å løpe?

Hvilke anbefalinger har resten av dere om å løpe lang avstand med en hund?

Relaterte innlegg:

Ultra maratontrening med hunden din

Trening av sledehunder for Yukon Quest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *